DĚLENÍ MASA.

 

Je mnoho způsobů dělení hovězího jatečného těla. My se budeme držet dělení rakouského, které je velmi podrobné a umožňuje  dobré využítí jednotlivých druhů masa.

 

 

 

 

LEGENDA:

1. hlava   2. krk  3. péro  4. předplečí  5. kulatá plec (falešná svíčková) 6. loupaná plec  7. vysoká plec  8. vysoké žebro

 9. hrudí 10. vysoký roštěnec  11. nízký roštěnec  12. květová špička  13. svíčková  14. pupek  15. předkýtí  16. ořech

17. spodní šál  18. váleček  19. tabulová špička  20. oháňka  21. zadní kližka  22. přední kližka

 

Pod plecí leží kavalírská špička, uvnitř kýty pak vrchní šál

 

 

 

 

 

.

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop