JATKA MARWIN

 

Plemena skotu, která chováme, jsou křížena z  krav místního Českého červenostrakatého skotu ( který v matečné populaci dále rozmnožujeme ), s masnými býky plemene  Blonde d´Aquitaine, Piemontese a Hereford. Za více než dvacet let jsme se ujistili, že Česká straka má silně vyvinutý mateřský pud, má hodně mléka, je mimořádně odolná a její kombinovaná užitkovost  je přesně to, co na horách potřebujeme. Přikřížením masnými  býky  dosahujeme v první generaci potomků (F1)  maximálního heterózního efektu - tj.  nejlépe se  projeví  zlepšení kvality masa , konverze živin a skvělá konstituce.

Důsledně dodržujeme uzavřený obrat stáda ( nenakupujeme zvířata z jiných stájí s vyjímkou plemenných býků ), abychom se vyhnuli zavlečení nákaz , parazitóz a v důsledku toho blbé náladě...:)

 

V dubnu roku 2013 jsme otevřeli  novou provozovnu jatek s bourárnou , zracími boxy a expedicí ve Vysokých Žibřidovicích.

 

Budova jatek je součástí komplexu stájí  zemědělské společnosti MARWIN v.o.s. Je vybavena zcela novou technologií porážení, zrání a distribuce masa, která je v souladu s platnou legislativou EU. Celý provoz a také každý zpracovávaný jatečný kus, je pravidelně kontrolován hygieniky Státní veterinární správy ČR. Kontrolu si musíme, pochopitelně, zaplatit my.

 

Naším hlavním  jatečným sortimentem je skot v BIO kvalitě. Porážíme prakticky výhradně jalovice extenzivně chované na našich horských a podhorských  pastvinách  ve věku cca 30 měsíců. Maso po poražení zraje suchou metodou ve zracích boxech  asi 4 týdny.

 

Důležitou součástí provozu jatek jsou porážky zvířat pro okolní farmáře.Ti si  sami rozhodnou, jak dlouho nechají své maso v chladicích boxech zrát, případně  si je u nás mohou nechat rozbourat i vakuově zabalit.

 

V roce 2015 jsme zahájili distribuci masných výrobků (převážně uzenin), které jsou zpracovávány v Letohradě a obsahují ve značné míře naše  BIO hovězí  maso. Ochutnejte jemné a lahodné" Hovězí zadní uzené maso" nebo pikantní "Hynčickou hovězí klobásu". Pro děti a jiné gurmány pak jemný a libový "Hovězí párek" nebo naše salámy "TAURUS", které neobsahují žádná  chemická barviva, konzervanty, dochcovadla, dusitany. Všechny naše výrobky jsou bezlepkové.

 

Samozřejmostí je naše snaha o maximální hygienu při zpracování, zrání a expedici masa a výrobků. Nejde nám o levnou kvantitu, ale o maximální kvalitu a  tomu odpovídá i cena našich produktů. Provoz jatek není nijak dotován. Cena  musí odrážet zvýšené náklady na dlouhodobé chlazení a  poměrně vysoké ztráty při suchém zrání masa. Výsledek ale stojí za námahu a my doufáme, že se o tom přesvědčíte stejně, jako spousta našich stávajících klientů. Špičková kvalita mladého vyzrálého masa, bez cizorodých látek, ze zvířat, která žila přirozeně a v pohodě - to je výhoda pro Vás. A teď už jen  rodinný recept Vaší babičky nebo mistra kuchaře, či snad  šéfkuchaře..?:)

Přejeme Vám DOBROU  CHUŤ !

 

Ing.František Winter , ředitel MARWIN v.o.s.

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop