HAMBURGER NADÍVANÝ BYLINKOVÝM MÁSLEM.

24.01.2016 20:05

Je to aplikace na grilovaný burger - jenomže je zima a máme jenom pánve...?

Vždycky dělím recepty na ty, které dám např. z Penny marketu a na ty kvůli kterým musím do MAKRA...

Takže-na tento stačí Penny...:)

 

Pro 3-4 osoby  (cca 6 menších hamburgerů) potřebujeme :

 

 

-Bio vyzrálé maso na hamburger 500 g( 1 balení) - to musíte koupit u nás...:)

-hrubě mletou sůl

-mletý pepř

-stroužek česneku do bylinkového másla

-1-2 šalotky (popř.bílá cibule)

-ledový salát,popř. "baby" salát

-máslo v pokojové teplotě

-bylinky-petržel, bazalka, tymián, pažitka, oregano, libeček - cca 30 g

-keříčková rajčata - co nejlepší

-hamburger housky-jsou dvě velikosti od PENAM-u, my raději ty  menší.

-anglickou slaninu ,výborná je "Selection snídaňová slanina" z Penny

-sýr čedar, popř. goudu

 

Nejprve uděláme bylinkové máslo - rozetřeme měkké  máslo (asi 1/4  klasické kostky) s česnekem a s jemně sekanými bylinkami . Přidáme špetkou čerstvě mletého pepře. Zabalíme do potravinářské fólie, vytvarujeme váleček a dáme do ledničky.

Klidně den dopředu, min. 30 min.

Pak mírně propracujeme mleté maso, osolíme je a opepříme. Naporcujeme hamburgery,nařízneme je napůl a vložíme do nich plátek vychlazeného bylinkového másla.Zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici chvíli odpočnout.

Pečeme  tentokrát nasucho. Hamburgery položíme na rozpálenou  pánev až když se stříknuté  kapky  vody  drží jako kuličky. Pokud máme podélně profilované dno a chceme  kosočtvercovou kresbu, tak po cca 2 min pootočíme burgery o 45 °.Po cca 4 min. hamburger otočíme a celou kreaci zopakujeme (viz obrázek).

Zároveň na jiné pánvi opečeme slaninu, a v opékači opečeme napůl nakrájené hamburger housky.

Ty po opečení potřeme máslem, položíme lístek salátu, nakrájenou  šalotku a rajče- a pak už jen upečený burger, na něj opečenou slaninu a čedar. A poklop z housky....:)

 

 

 

 

 

 

Dobrou chuť...!

Pavel Mareček

 

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop