HOVĚZÍ SEKANÁ S HOUBAMI

17.07.2016 21:27

Původní recept je italský, představil ho Emanuel Ridi ( používá k dochucení nakrájenou mortadelu ).V našem provedení jsme jej mírně upravili ...:)

Budete potřebovat:

 

- BIO hovězí mleté maso z naší nabídky - 0,5 kg

- 1/4 grahamové veky ( může být bílá )

- 1 vejce

- 1 šalotka

- 2 stroužky česneku

- hrst sušených hub

- trochu mléka

- přepuštěné máslo ( olivový olej )

- sůl a pepř

- teriyaki ( japonská sojová omáčka )

- 10 dkg pancetty ( anglické slaniny )

- bylinky - tymián, libeček, petržel, bazalka.

 

 

Do misky vysypete vaničku mletého masa, v jiné misce  zalijete veku  trochou mléka a houby namočíte v hrníčku do vody.

Na přepuštěném másle osmažíte cibulku dozlatova, před koncem přidáte drcený česnek.Vylijete na maso, přidáte vymačkanou veku  a houby, sůl,pepř , zastříknete tekutým teriyaki kořením a dobře promícháte.

Pak přidáte nasekané bylinky, opět promícháte a nakonec  přiklepnete vejce. Rukama promícháte a uděláte šišku. Formu vyložíte pancettou tak, aby okraje

zůstaly volné.Vložíte šišku sekané a přikryjete volnými okraji slaniny. Pečeme  při 160 °C 30 min. a pak zvýšíme na 180 °na dalších 20 min.

Slanina vytvoří křupavou kůrku nahoře i dole.

Dobrou chuť...! :)

Pavel Mareček


© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop