PEČENÉ BRAMBORY S OHÁŇKOU

09.12.2015 10:13

Tento skvělý recept od šéfkuchaře Václava Friče musíte vyzkoušet.Levný,rychlý a velmi snadný...:)

Příprava: 10 min. ,vaření: 1 hod.,pečení: 45 min, pro 4-6 osob.

 

2kg hověží oháňky rozsekané

sůl , čerstvý mletý pepř

1 kg salátových či přílohových brambor

500 g červené cibule

několik snítek tymiánu

80 g másla


 

Oháňku nasekanou na špalíky (dá se i snadno nakrájet podle jednotlivých obratlů) zalijete vodou tak,aby byla ponořená,osolíte,a vaříte 1 hod.Přeceďte , vývar  pak můžete použít na jakoukoli polévku.

Mezitím oloupejte brambory a nakrájejte na měsíčky.Oloupejte cibuli,a pokrájejte podle chuti - buďto měsíčky,nebo silnější kolečka.Předvařené oháňky dejte do pekáčku,přidejte brambory,cibuli a tymián.Osolte,opepřete čerstvým mletým pepřem,položte kousky másla a dejte péct do předehřáté trouby 180°C.

Pečte 45 min. do měka a do zlatova,během pečení dvakrát obraťte.

 

A vznikne PEKÁČEK  PLNÝ  CHUTI  ! (z knihy "Jak nakupovat a zpracovávat maso")

 

 

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop