Porážení ve službách.

01.12.2015 20:42

Podle Vašich požadavků jsme schopni zajisti porážení Vašich zvířat v BIO režimu, ale i mimo něj. Stejně tak jsme schopni zajistit dobu zrání masa podle Vašich představ a posléze i jeho bourání, eventuálně i vakuové zabalení.

V protokolu bude uvedena hmotnost čtvrtí Vašeho kusu po poražení a v případě, že si necháte maso vyzrát, tak i po vyzrání.

Pokud bude maso vybouráno, máte možnost zvážit si ho na váze v řeznických přepravkách (lodnách) při převzetí.

Droby, hanger steak, popř. líčka  je zapotřebí odebrat co nejdříve po porážce a veterinární prohlídce.

 

VYÚČTOVÁNÍ  PORÁŽKY:

 

položka:                                      sazba:

 

dovoz,cena za kilometr                   20,-Kč

nakládání,skládání / hod.              400,-Kč

krmný den                                    100,-Kč

porážka za 1 kg JUT                          5,-Kč

odvěšení,vychlazení  za 1ks a den  500,-Kč

zrání masa za 1kg  JUT   a den          1,-Kč

bourání masa za 1kg JUT                  5,-Kč

kafilerní odpad za 1 kg                     7,-Kč

vakuové balení masa včetně fólie

za 1 hod.                                     290,-Kč

 

legenda: JUT - jatečně upravené tělo

 

Naše doporučení:

Pro dobrou kvalitu Vašeho masa po poražení je zapotřebí minimálně  7 dní zrání v řízené zrací komoře. Tuto službu Vám nabízíme za  1Kč /1kg/den.

Pokud trváte na rychlém a agresivním zchlazení masa do 24 hod., může dojít k jeho poškození - tzv. "Cold Shortering Efect" - svalová vlákna se prudkým ochlazením smrští a smrštěná zůstanou i při delším vyzrávání !
My zchlazujeme před vyzráváním  maso cca 48 hod. k teplotě 7°C. Teprve poté je přemístěno do zracích komor.

 

DPH při porážení ve službách je 21%  !!!

 

Datum poražení domluvte s p. Michalem Aschenbrennerem, řeznickým mistrem.

tel.: 583291124

       702086976

 

 

MARWIN v.o.s.

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop