RIB - EYE STEAK S BYLINKOVÝM MÁSLEM

13.12.2015 15:18

Tento steak z vysokého roštěnce popisuje  šéfkuchař  Václav Frič ve své knize "Jak nakupovat a zpracovávat maso".

 

Příprava 15 min. + mražení másla + odležení masa

Opékání 8 min. , pro 4 osoby,snadné na přípravu

 

4 rib-eye steaky z vysokého roštěnce cca  3-4 cm vysoké

mořská sůl,čerstvě mletý pepř

olivivý olej na potření

 

na bylinkové máslo:

 

125 g změklého másla

po 1,5 lžíci nasekané pažitky,estragonu a hladkolisté petrželky

2 menší šalotky nakrájené nadrobno

1 drcený stroužek česneku

1 lžíce nasekaných kaparů

3 sardelové řezy nasekané nadrobno

2 lžičky wocestrové omáčky

2 lžičky citronové šťávy

1/2 lžičky jemného práškového kari

1/2 lžičky mleté sladké papriky

domácí hranolky k podávání ( viz. návod níže)

 

+ dobře promíchejte přísady na bylinkové máslo,osolte a opepřete dle chuti.Zformujte váleček,zabalte jej do alobalu a dejte do ledničky.

+ steaky  po vyndání z ledničky nechejte "vydýchat" cca 1 hod před grilováním v pokojové teplotě.Potom je potřete olivovým olejem.Rozpalte litinovou     nebo grilovací pánev a steaky opékejte 3-4 min. po každé straně.Pak je obraťte na 1. stranu,stáhněte z ohně a přiklopte.Nechejte je dojít cca 10 min.Osolte,opepřete a podávejte s plátky bylinkového masa a bramborovými hranolky.

+ hranolky po nakrájení krátce povařte (cca 3 min.),slijte,rozprostřete na plech a promíchejte je s arašídovým olejem (mají ho v Kauflandu,např...:).Pečte v předehřáté troubě 230°C 15-20 min do zlatova,jednou,či dvaktrát je obraťte.

 

...před...

 

 

... a po přípravě. Dobrou chuť !

 

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop