STEAK Z NÍZKÉHO ROŠTĚNCE s BALSAMIKOVÝM OCTEM a TYMIÁNEM.

24.01.2016 08:54

Nechali jsme se inspirovat slavným receptem z knihy "Dokonalý steak" nizozemského autora Marcuse Polmana.Jsou to recepty špičkových  šéfkuchařů z celého světa.

Tento je velmi snadný na přípravu a nezabere Vám více,než 25 min.

Potřebujete na dvě porce:

 

-2 plátky z  nasucho vyzrálého nízkého roštěnce cca 2,5 cm silné :

 

                                         ...ano,asi tak nějak...:)

 

 

-máslo (přepuštěné máslo)

-75 ml balsamikového octa

-malou lžičku nasekaných lístků čerstvého tymiánu

 

Steaky necháte v pokojové teplotě cca 0,5 hod.,pak je posypejte nahrubo mletou solí a pepřem.

Na rozpálené pánvi se silným dnem rozpustíte máslo,jakmile začíná malinko hnědnout (jemně se z něj kouří) položte steaky a opékejte 2-4 min. podle toho,jak máte rádi propečený steak (4 min. středně propečený) z obou stran.Poté je vyjměte,položta na prkénko a přikryjte alobalem  na 5-10 min.

Mezitím na  pánev přilejte balsamikový ocet s tymiánem,a provařte šťávu do sirupovité konzistence.

 

Podávejte steaky na předehřáté talíře a přelijte je šťávou.Toť vše !

 

 

                                             Medium steak.

 

Náš tip - raději používáme na pečení steaků máslo přepuštěné.

Dobrou chuť...:)

Pavel Mareček

 

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop