TATARSKÝ BIFTEK

13.01.2016 18:53

Poté,co utichla úplně zbytečná hysterie kolem syrového hovězího masa,je o něm zase slyšet a nabízí se i v restauracích.

My Vám připravíme extra jemně mleté a kvalitní  maso z vyzrálé  kýty  (najdete v nabídce e-shopu) ,takže k jeho přípravě nebudete potřebovat pravou svíčkovou.

Budete potřebovat pro 3-4 lidi na lehkou večeři:

 

- vaničku s 250 g mletého masa "Tatarský biftek"

- jeden žloutek

- dva stroužky česneku (jeden na topinky)

-  trochu sladké a trochu pálivé papriky

-  jednu šalotku

-  špetku drceného kmínu

-  lžičku dijonské hořčice

-  čerstvě mletý pepř,mletou mořskou sůl

-  worcestr - přiměřeně,jen pár střiků

-  lžíci kečupu (kvalitní mají v MAKRu - BIO Spak a docela levný)

-  máslo na topinky

 

Šalotku nasekejte co nejjemněji,stroužek česneku klasicky rozetřete příborovým nožem.Pak všechno dobře promíchejte s masem a  nechte chvili odležet.

Mezitím si udělejte topinky ze starého chleba- dle libosti,buďto v toustovači a pak je potřete česnekem a máslem,nebo klasicky na pánvi.

Poměrně silnou vrstvu tataráku namažte na topinku,ozdobte petrželkou - a pak už je to na Vás...:)

Dobrou chuť!

 

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode E-shop