TATARSKÝ BIFTEK

13.01.2016 18:53

Poté,co utichla úplně zbytečná hysterie kolem syrového hovězího masa,je o něm zase slyšet a nabízí se i v restauracích.

My Vám připravíme extra jemně mleté a kvalitní  maso z vyzrálé  kýty ,takže k jeho přípravě nebudete potřebovat pravou svíčkovou.

Budete potřebovat pro 3-4 lidi na lehkou večeři:

 

250 g mletého masa "Tatarský biftek"

 

- jeden žloutek

- dva stroužky česneku (jeden na topinky)

-  trochu sladké a trochu pálivé papriky

-  jednu šalotku

-  špetku drceného kmínu

-  lžičku dijonské hořčice

-  čerstvě mletý pepř,mletou mořskou sůl

-  worcestr - přiměřeně,jen pár střiků

-  lžíci kečupu

-  máslo na topinky

 

Šalotku nasekejte co nejjemněji,stroužek česneku klasicky rozetřete příborovým nožem.Pak všechno dobře promíchejte s masem a  nechte chvili odležet.

Mezitím si udělejte topinky ze starého chleba- dle libosti,buďto v toustovači a pak je potřete česnekem a máslem,nebo klasicky na pánvi.

Poměrně silnou vrstvu tataráku namažte na topinku,ozdobte petrželkou - a pak už je to na Vás...:)

Dobrou chuť!

 

 

Kontakt

HOVĚZÍ BIO MASO MARWIN

pavel.marecek@atlas.cz

MARWIN v.o.s
Hynčice nad Moravou č. 49
78833 Hanušovice

+420 602533708

Ředitel:
MVDr.Pavel Mareček

Vyhledávání

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode